La Timișoara va avea loc Cupa ”Americana” – etapa finală a Campionatului Național de padel. Competiția este programată să aibă loc sâmbătă, 7, și duminică, 8 septembrie 2019, la baza sportivă Padel Center, reunind sportivi din România, Serbia și Ungaria.

Meciurile vor începe sâmbătă la ora 10,00. Unul dintre cei mai bine cotați antrenori de padel din lume, spaniolul Rafael Darkito va fi present la eveniment și va susține cursuri de inițiere  în jocul de padel, pentru toți doritorii, indiferent de vârstă, vineri, 6 septembrie, între orele 18,00 – 19,00. Participarea este gratuită.

Padelul este un sport derivat din tenis, ce are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile construite la Padel Center (situate în Dumbrăvița, str. București) respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

Sursa: radiotimisoara.ro