24 – 25 – 26 septembrie. Urmează 3 zile de antrenamente intensive alături de campionul internațional DANTE LUCHETTI  (vicecampion mondial B), unul din cel mai buni jucători și traineri de padel din lume vine. Acesta vine la Padel Center, iar liceenii din Timișoara și Timiș sunt așteptați să continue descoperirea și învățarea acestui nou sport.

Așa cum Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș a anunțat deja, la Timișoara anul școlar a început dinamic pentru liceeni. Aceștia sunt invitați nu numai să descopere un sport nou extrem de antrenant ci și să câștige importante sume în bani, participând la o competiție sportivă organizată în premieră națională.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș a lansat CAMPIONATUL LICEELOR @padelcenter, un eveniment sportiv în premieră națională, care se va desfășura pe durata întregului an școlar 2021 – 2022, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Padel Timișoara și Știri pentru copii. Competiția pune în joc premii substanțiale, în bani, în valoare de 15.000 RON.

Ideea competiției pornește de la dorința de a familiariza tinerii cu o disciplină sportivă nouă. Noutate este și faptul că, până acum, niciunul nu a mai practicat acest sport. Liceenii descopera și învață acum să joace padel, pornesc de la un nivel egal, și au șansa să concureze într-o Cupă a Liceelor, la finele anului școlar. Baza sportivă Padel Center Timișoara le stă gratuit la dispoziție pentru antrenamente.

Padelul e un sport de socializare care se joacă, la dublu, cu rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Se joacă pe un teren înconjurat de pereți din sticlă. Padel Center Timișoara e singurul club cu terenuri profesioniste de padel din jumătatea de vest a României, spațiile de joc fiind dotate după standardele World Padel Tour.

Liceenii și profesorii de Educație Fizică din Timiș au avut ocazia unui prim antrenament în compania unui profesionist al acestui sport, luna trecută. Acum urmează o întâlnire alături de campionul internațional Dante Luchetti, unul din cei mai buni jucători și traineri de padel din lume. După aproape 30 de ani de experiență în acest sport, Dante Luchetti a dezvoltat un concept nou legat de modul de joc.  Antrenamentele au loc în acest weekend. „Am decis să promovăm sportul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din județul Timiș și din Timișoara. Tinerii de azi au nevoie mai mult ca oricând să fie implicați în activități sportive care să îi ajute să se dezvolte armonios, iar alături de partenrii noștri îi invităm să practice această nouă ramură sportivă”, declară Marin Popescu, inspectorul general al ISJ Timiș.

„Dorim să avem o generație nouă sănătoasă mental și fizic. Tinerii de azi au nevoie de activități sportive pentru a se dezvolta armonios. Decizia noatră a fost să le prezentăm acest nou sport și, totdată, să le dăm șansa să cunoscă și să învețe de la unii dintre marii campioni  internaționali. După vizita cunoscutului antrenor spaniel Rafael de la Torre, la Padel center Timișoara vine campionul international Dante Luchetti, vicecampion Mondial (B), iar tinerii vor învăța tehnici de padel de la acesta”, trsnsmit reprezentanții Asociației Club Sportiv Padel Timișoara.

În vederea participării la CAMPIONATUL LICEELOR @padelcenter, liceenii din Timișoara și din județul Timiș au la dispoziție baza sportivă Padel Center pentru antrenamente gratuite, zilnic, între orele 10:00 și 16:00, pe toată durata anului școlar. În acest weekend, 24 – 26 septembrie, sunt așteptați la antrenamente și partide de padel în compania campionului international Dante Luchetti. Programările se fac telefonic (0786450073) sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara.