Despre (padel)

DSC_0089Unul dintre cele mai noi sporturi pentru amatorii de mișcare timișoreni, o disciplină sportivă care se poate transforma imediat într-un hobby plăcut, distractiv și, nu în ultimul rând sănătos. Până una-alta, niciodată nu strică puțină mișcare. Vrem să ne gândim la padel ca la cel mai prietenos sport cu racheta.

Pentru cei care aud prima dată de acest sport, padelul este derivat din tenis, dar adaptat astfel încât să fie mai accesibil amatorilor din punctul de vedere al tehnicii, cel puțin la nivelul de bază. Spre deosebire de tenis, presupune o interacțiune mai intensă a sportivilor cu terenul de joc. Este un sport cu istorie care are punctul de start în Acapulco, Mexic, anul 1969, când Enrique Corcuera a simțit că lumea are nevoie de un nou sport.

Corcuera a anticipat bine momentul, iar padelul a ajuns foarte popular printre hispanicii de pe continentul american, în special în Argentina și Mexic, după care a pătruns în Europa prin Spania. Deși la început sportivii de pe „bătrânul continent” nu s-au arătat foarte entuziasmați de noua invenție, fiind mai conservatori și preferând tenisul, acum padelul câștigă teren și în afara Spaniei, ajungând și în România.

Deoarece apetitul pentru sport și stil de viață sănătos al timișorenilor este tot mai mare, iar orașul are nevoie de cât mai multe terenuri de sport pentru a reuși să mențină DSC_0085standarde de viață ridicate pentru locuitorii săi, ne-am gândit să aducem padelul și pe malurile Begăi. Am construit primul teren de padel după standardele oficiale ale terenurilor pe care se desfășoară WorldPadelTour, cea mai importantă competiție internațională.

Pentru a învăța și pentru a stăpâni tehnica de construcție a terenurilor de padel, am încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai importanți actori de pe această nișă sportivă, Padel10, firmă specializată în construcția de terenuri care realizează terenurile și pentru WorldPadelTour.

Cauti un partener?

Disponibil pentru urmatoarele sporturi: Padel, Tenis, Fotbal

Incepand din anul 2016, poti gasi un partener pentru sport folosind noua optiune disponibila in website-ul PadelCenter.ro