Fotbal
Despre fotbal
Fotbalul este cel mai popular sport din România. Aproape e imposibil de găsit un om care să nu știe regulile jocului. Jocul cu balonul rotund, ”sportul rege”, a ajuns aproape înscris în genetica noastră. La Padel Center jucăm fotbal non-stop. Vară, iarnă, pe frig, pe ploaie sau caniculă, indiferent de vreme și intemperii, există terenurile potrivite.

Am construit terenuri de cea mai bună calitate, astfel încât sportivii să poată practica sportul preferat în cele mai bune condiții. Unul din terenurile noastre de fotbal poate fi folosit în orice perioadă și indiferent de vreme, el fiind în permanență acoperit. Avantajul cupolei care acoperă terenul este menținerea unei temperaturi constante la nivelul suprafeței de joc. Astfel, sportivii vor beneficia și de un confort termic optim pentru practicarea sportului. Gazonul sintetic care acoperă suprafața de joc are proprietăți speciale, astfel încât să permită sportivilor tehnici să-și manifeste în cele mai bune condiții calitățile.

Baza sportivă are și un al doilea teren, care, pe durata anotimpurilor calde este în aer liber, însă iarna poate fi folosit de asemenea, fiind acoperit.
Perioada de iarna
Știați că militari britanici și țărani din Delta Dunării au disputat primele meciuri de fotbal pe pământ românesc? Cu câțiva ani în urmă, arhitectul bucureștean Gheorghe Radu Stănculescu a descoperit un document din arhivele Marinei Militare Britanice în care se vorbește despre primul meci de fotbal disputat pe teritoriul României. Acesta a avut loc în anul 1865 și e menționat într-un raport al comandantului navei militare HMS Cockatrice, o canoniera cu 40 de marinari la bord, folosită la patrulare și servicii de escotare pentru navele comerciale occidentale ce efectuau comerț cu cereale, pe Dunăre, între Galați și Tulcea. Locotenentul de marină R.M. Gillson îi scria amiralului Lord Clarence Edward Paget, comandantul flotei Royal Navy din Marea Mediterana, un raport despre cum a schimbat locul obișnuit de ancorare, pentru a scăpa de țânțarii purtători de malarie, găsind un loc ”expus brizelor, lângă care se află un câmp care servește drept un excelent teren de recreere pentru cricket, quoits și fotbal”. Din document reiese că marinarii i-au învățat fotbal și pe localnicii din Partizani, localitate tulceană de pe brațul Sulina.

Până la găsirea documentului se credea că primul meci de fotbal disputat în România s-ar fi jucat la Arad, în 1888, în zonele Ceala și Pădurice. Și în Timișoara s-a disputat o premieră fotbalistică: în 25 iunie 1899 elevii a două clase de la Liceul Piarist au jucat primul meci la care s-au vândut bilete.

În anul 1890, stomatologul Iuliu Weiner s-a întors din Anglia, unde a urmat studiile, aducând cu el o minge de fotbal și regulile jocului, pe o hârtie.

Dar primul meci oficial de fotbal din România s-a în București, în apropiere de Șoseaua Kiseleff, pe un teren improvizat, echipele fiind formate din englezi și germani angajați în industria textilă sau petrolieră la București, Ploiești și Câmpina. Cronica partidei, în revista ”Din lumea sporturilor”, este considerată ”certificatul de naștere” al fotbalului românesc.

Merită amintit și faptul că prima competiție fotbalistică internă a fost Cupa ASAR (aceasta a fost fondată în anul 1909), disputată între trei cluburi: Colentina și Olimpia din București (care a câștigat titlul), și United din Ploiești. În perioada interbelică una din cele mai titrate echipe românești a fost Chinezul Timișoara, cu șase titluri consecutive în Divizia A.
Galerie
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...